Se que probablement es deu veure molts de dies, pero possiblement no tothom hi és a temps; he enxampat la lluna per la webcam de casacota.com i us ho volia ensenyar...bonanit!
webcam casacota.com;sant marti de canals: 20 juny 2005 00:02h temperatura:23graus humitat relativa:41% Lluna» Edat: 12.2 dies Fase: 0.93% Ha sortit: 20h 5m Transit: 0h 33m S´ha posat: 4h 12m |
|
casacota_20_juny_2005_0002_temp23graus_hum_relativa41percent.jpg |
Efectivament, es veu sovint i si el llac és ple també es reflexa a l'aigua, normalment però a altes hores de la matinada:
Per cert, d'on has tret les dades astronòmiques tan completes? O vas amb les efemèrides sota el braç ? |
|
bonanit! la sequencia d´imatges de la lluna sobre sant marti de canals es genial!!!
les coordenades astronomiques de la lluna les he aconseguit amb uns petits programes que, un cop els hi has introduit les coordenades del lloc on et trobes, et mostren el firmament, amb els astres visibles, aixi com la seva naturalesa, noms i mes informacions (com per exemple les coordenades celestes, hora de sortida, transit i posta). Els noms dels programes son: - POWER AGE SKY SIMULATOR (descarregable a https://www.poweragesky.com ) - STARCALC 5.6 , eng ( no tinc l´adreça d´on m´el vaig descarregar, però podeu buscar-lo pel Google, o us el puc enviar per mail, ja que la carpeta comprimida nomes ocupa 1,3MB) Aquests programes son petits i senzills, pero molt practics per a fer un cop d´ull al cel que teniu a sobre, aprofundir en una zona concreta i veure com es mouen les constelacions i els planetes pel firmament. Jo gairebe sempre que poso en estacio el telescopi a la terrassa de casa miro de muntar tambe el PC portatil amb aquests programes; el POWER AGE SKY SIMULATOR te una funcio molt practica que adapta els colors de la pantalla a vermell i negre, evitant aixi els colrs llampants com el blanc que ens enlluernarien massa per a observar el cel optimament. No obstant, el que vindria a ser el ROLLS ROYCE dels simuladors del cel nocturn es diu STARRY NIGHT; amb aquest programa, no nomes podreu observar amb precisió milimetrica tot el cel nocturn, sino que podreu fer zooms de molts,molts i molts anys llum i veure imatges d´objectes de l´espai profund captades pel telescopi espacial hubble, situar el vostre lloc d´observacio a qualsevol lloc de l´univers i veure el cel que es veu des d´alla, veure el firmament des de qualsevol lloc de la terra i des de qualsevol epoca tant del passat com del futur, triar qualsevol tipus de telescopi i simular la visio que es veuria a treves d´ell, veure sumulacions d´eclipsis i ocultacions planetaries passades i futures... ... etc,etc, ... us en podeu descarregar una demo força complerta a https://www.starrynight.com per a qualsevol aclariment, no dubteu a escriure´m! booonanit! a la fotografia: l´ossa major (autor: en Jose Fernandez Garcia: https://www.luzestelar.com pagina web imprescindible,visiteu-la!!!) |
|
paisaje2_001.jpg |
El starcalc és fabulós - gràcies per la indicació!!!
|
|
Gràcies,...a mi m´agrada STARCALC perque es senzillissim alhora que precis,... per cert,... Pere, ...com has fet la progressió d´imatges de la webcam? es un ".gif" amb algun programet secret?
|
|
Perdó per la tardança en la resposta. Sí, es tracta d'un "GIF-Animator" molt antic que encara tinc per aquí. Li dónes les imatges que vols i en fa una seqüència, amb tot d'efectes especials. Segur que no és com un .avi semblant, però es pot posar en pàgines web que funcionin sense flash ni java - dos "plugins" que no m'agraden pels recursos que gasten i per problemes de seguretat.
|
|